Üniversite Okumak!

Ü

ÖsszedeBirçok yaşıtım hala öss zımbırtısına çalışadursun , üniversite çoğu zaman saçma bişey!Çoğunluğunu derslerin , sınavların oluşturduğu ilk sınıftaysanız ve bilgisayar-makine-elektronik gibi daha çok erkeklere hitap eden bölümlerdeyseniz , hatta yurtta kalıyorsanız üniversite çok b.ktan.Hazırlık okuyanları atıyorum kenara:p

İlk cümlenin başına dönersek , öss’ye tüm sene boyunca hazırlanıp bahsettiğim yaşam tarzı içerisinde olanlar bir süre sonra yandaki resimde gösterdiğim ruh halinde olmayı tercih edecekler!Evet çok açık söylüyorum , biraz az çalışsaymışımda (çok çalıştık ya) şöyle fen-edebiyat fakültesi bölümlerini gidip anfilerde ders görseymişim.Zira 40 kişi alınan Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ikinci öğretimine yapılan hazırlık atlama sınavıyla 14 kişi bırakıldık.Sürekli küçük sınıflar en arkaya geçsen ne olur?Artık o duruma geldi ki hocalar bize imza attırmıyor!Sınıfı sayıyor..Yoklama diye bişey eski çağlarda kalmış yahu.

Bazı dersleri ortak almasak başka bölümler ile gerçekten derste uyumak kavramı hemde üniversitede tedavülden kalkacak.Halbu ki biz isterdik ki 80 kişi olalım , kimin telefonunun çaldığı belli olmasın!Fakat öyle bişey ki prof. yada doç. arkasını dönmeden kimin öttüğünü anlıyor! Zaten dönmeyecek arkasını..

Gelelim sınav mevzusuna; son yaşadığım bir örneği vereyim.Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersindeyiz , vize sınavlarından sonraki ilk ders özelliği taşıyan bu derste şöyle bir konuşma geçiyor:

Öğretmen:Arkadaşlar sınavlarınız çok yüksek.İki tane 96 var.
Öğrenciler (biz): E zaten biz çalışıyorduk (gülüşmeler.)
Öğretmen: Neyse çekeriz onları aşağı sorun değil , olmaz zaten öyle.Ne bu 96’lar?

Tabi bu iltifatlara(!) maruz kalırken diğer yandan maden müh. ile aramızda fark olmadığını söyleyen hocalarımızda yok değil.Bir ingilizce sınavı oluruz 20 soruya 60 dakika süre verilir ; diğer edebiyat sınavında 25 soruya 10 dakika verilir.E tabi öss’nin getirdiği el çabukluğu burada işe yarıyor?! Hayır yahu ne alakası var! (:

Hazırlık atlama sınavını geçen 14 öğrenci olarak hatta diğer bölümlerden atlayanları tanısam bu sayı onlarca katına çıkar şuna anlam veremiyoruz: Biz belli bir seviyenin üstünde olduğumuz göstererek sınav atladık!Fakat English 111 denilen derste hala bize lise düzeyinde bilgiler veriliyor , ardından sınavda erişemesi mümkün olmayan seviyelerden soru geliyor.Sanırım sistem de bir sorun var:p

Sözlerimi tamamlarken söylediğim ilk ve tek önerimi dikkate almanızı öneriyorum!Üniversiteyi iyi seçin , bölüm kaç kişi alıyor dikkat edin:) Yoksa hayal etmesi güç bir şekilde üniversitede öğretmenler size isminizle hitap eder!

Teşekkürler

16 Yorum

  • haklısın ingilizce ders konusunda. Bizde de ing iletişim diye bir ders var çok kıl birşey. Birde teknk resim varki sorma :S sanki kimya müh. makine çizip al kardeş bu makine diyecek neyse kazandık çekecez artık :)))

  • Anacım böylesi hocalardan nefret ediyorum. Hatta geçen sene bunlardan bitanesi bana okul bıraktırıyordu! Öğrenci işleri falan devreye girdi de güzel bir teklifle beni okulda tutmayı başardılar.. Sabır taşı olsak çoktan çatlamış oluruz böylesi hocaların karşısında…

  • Bizim okulda öğrenci işlerinin pek işe yarayacağını sanmıyorum , ayrıca hocanında buraya girme ihtimali varken neler yazdığıma inanamıyorum 😀
    Gerçi hoca biliyor şaka bunlar:D

  • Hmm hoca geliyorsa buralara o zaman daha da şenlenir ortalık; “Hocaaam, öğrencinin bağırından kopan şeyler bunlar, ben şahidim haberiniz olsun!” (Bozacının şahidi şıracı lafına girmeyin fena olur!)

  • Arkadaşım sınıfta az kişi olmanın nesi kötü?Dersi güzel güzel dinlersiniz işte :p Üniversiteye ”Öss nin yoğun çalışma temposundan sonra dinlenilecek,eğlenilecek,gezip tozulacak,arada coşulacak yer”mantığıyla bakanları anlamıyorum(Sana değil bu söz delicim genel konuşuom:))Bende öss hazırlanıyorum ve arkadaşlarımdan duyduğum fix sözler ”Len şu öss bi geçsinde üniversitede gircem ortamlara hayatımı yaşıcam”fln filan..Orasıda lise gibi ortaokul gibi okul kardeşim sınavdan sonra gidilen tatil köyü değil ki:) Ne yalan söyliyim ben de ünide 14 kişiyle rahat rahat okuyabileceğim hocalarla rahat diyalog kurabileceğim bi sınıf isterim..O 14 kişi sınawla elenmişte oraya gelmişse yemede yanında yat.. 🙂 Hııı bi de sistem hakkaten bozuk ama bozuk olmak zorunda 🙂
    Deli,yorum istiyodun al sana yorum..:p
    (Buarada söylemeden geçemicem Makine Mühendisliği bölümünde Atatürk İlke ve İnkılapları ne alaka?Ya tabiki gereklidir öğrenilmelidir ama pek işe yarar mı tartışılır..bkz:Beyin Göçü.)

  • 😀 Teşekkürler Meltem.
    Tüm mühendisliklerin ilk sene iki dönemde ortak ve zorunlu dersidir.
    Edebiyat , İngilizce , Fizik , Matematik gibi!

Oğulcan

Arşivler

Kategoriler